Comença el V Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis

a77da-sophie8
Fotograma de “Sophie Scholl: Los últimos días”.

En el marc del Projecte Buchenwald, l’Amical de Mauthausen, i altres entitats aplegades, inauguren avui al Teatre Principal de Vilanova, la cinquena edició del Cicle de Cinema sobre Deportació als Camps Nazis amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania sobre el feixisme i recuperar la memòria històrica.

Aquest cicle, ja consolidat a la ciutat, torna enguany amb tres propostes, totes elles gratuïtes. La primera, que es podrà veure aquesta mateixa tarda, és La professora d’història , de Marie-Castille Mention-Schaar. Aquesta pel·lícula explica la vida d’Anne Gueguen una professora d’història d’institut que, davant un grup difícil, desafía als seus alumnes a participar en un concurs nacional sobre el que significa ser adolescent en un camp de concentració nazi.

El cicle continuarà el dijous 2 de març amb la projecció de Sophie Scholl: Los últimos días, de Marc Rothemund , una pel·lícula que descriu la historia d’un grup de joves universitaris a Munich al 1943, que recorren a la resistència passiva com a única sol·lució per enfrontar-se als nazis. Neix així La Rosa Blanca, un moviment amb un sol propòsit: la caiguda del Tercer Reich.

I, finalment, el dijous 6 d’abril es podrà veure la producció catalana d’Abel Moreno Fugir de l’oblit . Aquest documental reconstrueix el viatge de supervivència que va fer el gironí Josep Busó entre 1939 i 1942, un exiliat republicà que amb 17 anys va fugir primer del franquisme i posteriorment del camp de refugiats d’Argelès-sur-Mer, del camp de concentració de Dachau, el d’extermini de Treblinka i una base de Bordeus on l’exèrcit nazi construïa submarins i de la qual va escapar sortint per la porta. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *