Comença a caminar la “Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària”

presentació Xarxa Ciutats i Pobles RH
La “Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària” es va presentar ahir a Barcelona, una xarxa que està formada per 106 municipis adherits i compromesos amb l’impuls de la Reforma Horària – els quals representen un 60 percent de la població catalana-, les quatre diputacions i el Consell Comarcal del Vallès Occidental i La Noguera.

A la inauguració, Miquel Buch, president de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) va explicar que “la RH és una cosa immensa que s’ha de perseguir i aconseguir” i que es tracta de “començar a pensar diferent, pensar en què hi altres coses que són diferents i més productives”.

Xavier Amor, president de la FCM (Federació Catalana de Municipis) va destacar que el canvi pren com a referència l’organització del temps dels països líders en producció i creixement econòmic, “però va més enllà del simple canvi horari: cal modificar els costums”.

A la inauguració també hi van assistir Jordi Via, comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, que va anunciar que des del comissionat es vol que el Pacte del Temps vagi a plenari i sigui adoptat de forma transversal a l’Ajuntament de Barcelona.

I, finalment, per la seva banda, Fabian Mohedano, promotor de la Reforma Horària i ponent-relator de la Llei de la Reforma Horària al Parlament, va remarcar el paper “fonamental dels ajuntaments a la futura Llei de la Reforma Horària”.

En el mateix acte també es va presentar l’Inventari Reforma Horària: eina d’autoavaluació per a Ajuntaments per a què els municipis impulsin accions de reforma horària. I representants de diversos ajuntaments adherits a la Reforma Horària van mostrar les accions que s’han dut a terme en el seu municipi per a millorar la gestió del temps.

Per exemple, Argentona va parlar de la jornada durant la qual el 50 percent dels establiments es van sumar a la “Festa de la Reforma Horària”, tancant a les 19:30 h i escurçant el descans del migdia; Cardedeu i Tortosa han avançat a les 16h la celebració dels plens municipals; Girona ha explicat l’impuls del segell ‘Compromís de Puntualitat’ i la creació de la Xarxa gironina per la reforma horària; Lleida, amb la Campanya de Slow Shop Lleida “Temps per tot, temps per tothom”, va aconseguir que 165 establiments tanquessin un dia a les 19.30h, entre molts altres. – REDACCIÓ.

foto 1 (3)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *