Com viure l’experiència de la verema d’una forma solidària?

verema solidària

Si mai has participat en una verema, ara pots gaudir d’aquesta experiència vinculada al territori i al vi, i, al mateix temps, fer-ho d’una forma solidària col·laborant en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

La idea de crear una Verema Solidària sorgeix de Ruben Parera del celler Finca Parera de Sant Llorenç d’Hortons, qui conscient de les dificultats amb què viuen molts immigrants de la zona, decideix a través d’Impulsa Fundraising aconseguir fons per donar cobertura a les accions socials que diverses entitats de la zona realitzen per ajudar-los.

El projecte, pensat com un micromecenatge, s’ha programat en tres fases. La posada en marxa del programa va iniciar-se el passat mes de juny amb la convocatòria i la selecció de les dues entitats receptores del premi, s’espera que siguin uns 10.000 euros: Càritas Sant Feliu de Llobregat i l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (Afammg).

El segon pas, serà gaudir del dia de verema. La data assenyalada serà el 2 d’octubre a la Finca Parera. Es reservarà una part de la finca per fer la verema i s’habilitarà un altre espai on s’organitzarà el dinar i activitats complementàries per als assistents. Hi participaran personalitats destacades del sector vitivinícola i de la restauració.

I, finalment, el 20 de març, tindrà lloc l’acte de presentació de l’ampolla Verema Solidària amb l’organització d’un tast liderat per un sommelier i/o un xef de primera línia en el panorama actual. A l’espai La Festival de Barcelona es farà una celebració de l’esperit solidari del món del vi.

Com a la majoria de projectes de micromecenatge és pot participar en aquesta iniciativa de diferents formes, des d’una exclusiva participació a la verema (35 euros) fins a una experiència més completa: participació a la verema, tast maridat i vi de la collida (125 euros).

Les inscripcions s’inicien l’1 de setembre però ja es poden fer reserves a la web veremasolidaria.org. Si aquesta experiència té èxit es preveu que en properes edicions s’ampli a altres finques de la zona. – M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *