Com gaudir de la Diada de Sant Jordi

Roses Sant Jordi
Quan qualifiquem un dia en diada, el transformem en un dia diferent, especial, femení. Curiosament li canviem el gènere per adjudicar-li la diferència. La diada de Sant Jordi suma molts elements que la fan una gran festa. Junta en un mateix dia de primavera, cultura i amor. Us proposo doncs endinsar-nos a la celebració d’aquesta diada tan especial i tan nostre.

No sé perquè per Sant Jordi sol fer bon dia, els llibreters treuen les parades als carrers, places i rambles de tot Catalunya. Els venedors de roses es disposen a fer el seu agost i la gent, si és un dia laborable, ha d’esperar a acabar la feina per gaudir-la. La diada proposa cultura a través dels llibres, llibres de totes mides i temàtiques i dirigits a totes les edats.

És l’excusa perfecte per passejar amb la família de parada en parada. Pels fills més grans serà la oportunitat de deixar-se capturar per algun llibre, que amb paciència hauran d’escollir. Als petits, els podem regalar el conte de la llegenda de Sant Jordi amb unes bones il·lustracions, per poder-la llegir durant la nit, abans d’anar a dormir. La llegenda de Sant Jordi és una història amb tres personatges que apareixen en molts de contes: el monstre, el cavaller i la princesa, és tota una terna, clàssica i enriquidora.

També i no menys important, hi ha la rosa vermella. La rosa que simbolitza l’estima cap als més popers i també l’enamorament més fogós i exclusiu. És bonic regalar als nostres fills una rosa, potser de colors. No està malament obrir el camp de visió i regalar roses i llibres a qui ens vingui de gust i no cenyir-nos al gènere, doncs a la majoria ens agraden els llibres i les roses.

A l’escola solen fer activitats especials com lectures de contes i recitals de poesia. Fem-la protagonista també preguntant als fills què han fet i si és el cas participant en les activitats obertes que se’ns poden proposar. Sant Jordi és una festa de la cultura i per tant de l’escola.

També podem anar a la biblioteca a passejar entre els llibres i si ens ve de gust escollir-ne algun de préstec. Les biblioteques són el temple de les lletres i la cultura per excel•lència, fem-li doncs un homenatge durant aquesta diada.

Estiguem atents, sortim al carrer animant als nostres fills a tenir els ulls i el cor ben oberts per poder captar tota l’estimació i totes les lletres que brollen durant la diada de Sant Jordi, que no sigui un dia més depèn de nosaltres i millor que sigui un dia ben especial. – JORDI ALCÀSSER.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *