Com ens interpel·len els clàssics en els valors actuals?

La disputa de l'ase
La disputa de l’ase

Tots els clàssics es poden rellegir, una vegada i una altra. I en cada lectura descobrim nous detalls d’aquella història escrita fa segles i segles. Històries del passat, però que també ens evoquen valors. Valors que encara són puntals de la nostra societat com havien estat en temps pretèrits.

Amb aquest objectiu, parlar de valors d’avui a partir dels clàssics d’ahir, l’editorial Barcino i l’Ateneu Barcelonès, inauguren a partir del 10 de febrer el cicle “Ahir és avui: els clàssics ens interpel·len”, en el qual cada sessió comptarà amb la participació d’un especialista en l’obra i un comentarista que pugui apropar el llibre als nostres dies.

La primera sessió porta per títol Identitat i transterrament: creuant mons oposats. A l’entorn de la Disputa de l’ase d’Anselm Turmeda. La filòloga i traductora Marta Marfany i el psicòleg Saïd El Kadaoui seran els protagonistes d’aquesta sessió, moderada pel filòsof Bernat Dedéu. Marfany i El Kadaoui, nascut al Marroc, conversaran sobre la figura d’Anselm Turmeda, escriptor mallorquí que es va convertir a l’Islam i va viure com a musulmà a Tunis, i la seva obra més coneguda, la Disputa de l’ase.

En les properes convocatòries, els temes a debatre seran La guerra, la diplomàcia del feble? a l’entorn de la Crònica de la croada contra Catalunya, de Bernat Desclot, amb Miquel Desclot i Carles Casajoana; La veu de les dones a l’Església a l’entorn de Jesús i les dones, d’Isabel de Villena, amb Marta Pessarrodona i Armand Puig; Política i corrupció, un binomi inevitable? a l’entorn d’El Somni, de Bernat Metge, amb Francesc J. Gómez i Enric Juliana; El papa Francesc i el lideratge en valors a l’entorn de Blaquerna, de Ramon Llull, amb Joan Santanach i Àngel Castiñeira. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *