Chandran Nair presenta “Els altres cent” educadors alternatius del món


Chandran Nair, director executiu del Global Institute for Tomorrow (GIFT) i exdirector de la UNESCO a París, continua a través del projecte sense ànim de lucre The Other Hundred (“Els altres cent”) amb la idea de donar llum a persones del món que fan grans coses per a la humanitat, però que mai sortiran als mitjans de comunicació.

Va començar aquest projecte el 2013 publicant un primer llibre fotogràfic amb una llista alternativa a les que creen cada any diversos mitjans de comunicació, per exemple, la revista Forbes o Fortune 500, i que es basen en conceptes com la fama o la riquesa. Uns valors que segons, l’exdirector de l’UNESCO, “no són els nostres”.

En aquella primera llista, Nair va aglutinar diversos herois anònims. Dos anys més tard, en una resposta encara més concreta a les llistes que només se centren en els èxits, la riquesa i la fama, va publicar The Other Hundred Entrepreneurs ( 2015), una llista carregada d’empresaris de tot el món que van començar amb recursos mínims.

I aquest any ha arribat el torn dels mestres, The Other Hundred Educators (2016) un recull fotogràfic de cent històries seleccionades a partir de 1000 propostes rebudes de 130 països. Es tracta de professors que “no es limiten a modelar les ments de la propera generació, sinó que també donen suport a les seves comunitats, des dels nens fins als adults fins a persones amb necessitats especials”, explica Nair.

I en una entrevista al diari Post Magazine, l’exdirector de la UNESCO insisteix: “Aquests educadors mai no estaran al capdavant de les files i llistes d’educació, però The Other Hundred mostra que el món de l’educació és més divers i interessant que el retratat que en fan les portades de les revistes empresarials”.

Per exemple, en aquesta darrera edició s’inclouen imatges del fotògraf espanyol Xaume Olleros que captura el treball de Rooftop Republic, una empresa social agrícola urbana que fan horts als teulades d’Hong Kong. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *