Centenars de mataronins segueixen la presentació de “Mataró, ciutat de valors”

gosppel

Un teatre Monumental completament ple ha acollit aquest vespre la presentació del projecte ‘Mataró, ciutat de valors’. Mataronins coneguts arreu, com l’actor Joan Pera, el pagès Pep Riera, l’escultor Manuel Cusachs, el bisbe Joan Godayol  o l’Àvia Remei han posat en relleu la importància dels valors per a una persona i per una ciutat i n’han destacat diversos com la solidaritat, la dignitat, el compromís, la il·lusió  o l’acollida.

L’acte, presentat per la periodista Sílvia Cóppulo, l’ha inaugurat l’alcalde de Mataró, Joan Mora, qui ha posat en relleu que un projecte com ‘Mataró, ciutat de valors’ ens ha de fer sentir orgullosos de ser mataronins. A més, ha manifestat que els valors ens han d’ajudar a “millorar junts la ciutat”, però ha advertit que això també significa una bona dosi de coherència . “No es pot parlar i no fer”, ha sentenciat.

Per la seva banda, l’actor Joan Pera ha explicat que “les valors configuren el nostre caràcter com a persones, ens ajuden a relacionar-nos amb el món i ens permeten deixar viure els altres”. Pep Riera ha recordat que els pagesos cada dia cultiven valors com el compromís, la sostenibilitat o la confiança i ha fet una crida perquè l’economia no quedi al marge dels valors.

En canvi, Remei  Ribas -més coneguda com a Àvia Remei-, tenint en compte el context econòmic actual, ha assegurat que “les coses si es fan de forma col·lectiva tenen més possibilitats de reeixir” i ha apel·lat al valor de la il·lusió.

Mataronins i entitats
A part de les figures conegudes també han intervingut altres mataronins i entitats. Emotives han estat les paraules de Pablo Escobar, qui fa pocs mesos va arribar a Mataró des de Salamanca. “Començar una nova vida no és fàcil, però si el poble és acollidor amb les persones, això et facilita molt les coses i Mataró ho és”, ha destacat.

Per altra banda, les entitats han estat representades per l’Associació Cultural Valors, impulsora del projecte conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró, i l’Iluro Hockey Club. “’Mataró, ciutat de valors’ serà si les entitats ho volen, perquè elles són el cor d’aquest projecte”, ha recordat el president de Valors, Joan Salicrú.

El moment solemne de l’acte s’ha produït en la lectura del manifest que ha anat a càrrec de dues destacades esportistes de la ciutat, Gàlia Dvorak i Marta Bach, que han arribat a l’escenari amb una bandera de Mataró i una altra olímpica. I seguidament, membres de la Fundació Maresme, han presentat els dotze valors que treballarà enguany la ciutat amb cubs transparents, símbol de la puresa  i amb la il·lusió que durant l’any s’aniran omplint.

Música i teatre amb valors
L’acte, dirigit per Toni Grané,  també ha tingut un espai per l’humor. Actors de la Sala Cabanyes han fet reviure figures històriques de la ciutat que han deixat la seva petjada i que adquiriran protagonisme aquest 2014, com Josep Garcia Oliver, fundador de la Caixa d’Estavis de Mataró; Miquel Biada, impulsor del primer tren de la península;  Josefa Agramunt ‘Pepa Maca’, sindicalista; i Juan Luís Gonzàlez Haro , més conegut com a Mossèn Biscuter.

Al llarg de la presentació s’han pogut veure altres peces artístiques, com una actuació del Jove Ballet de Catalunya i una altra de l’Aula de Teatre de Mataró i actuacions de Genís Mayola,, interpretant Viatge a Ítaca; Georgina Blanch, amb Canviar el món, i Encarna Martínez del Círculo Flamenco. I la cloenda final ha anat a càrrec d’una coral infantil integrada per nens de diferents escoles de la ciutat dirigits per l’Escola Municipal de Música que han interpretat una versió adaptada de Imagine i la cançó El món seria.

La presentació ha estat retransmesa en directe per m1tv, la televisió de Mataró i el Maresme -que ho tornarà a emetre dissabte a 2/4 de 5 de la tarda i a les 12 de la nit-, i Mataró Ràdio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *