Cavalls maltractats ajuden dones víctimes de violència de gènere

alberg cavallsCavalls que han estat maltractats ajudant dones que també han estat víctimes de violència. Això és el que passa a l’Alberg per cavalls més gran d’Europa, situat a Màlaga, a Andalusia. Allà s’hi fan sessions on participen, d’una banda, cavalls que han estat rescatats per l’Associació CYD Santa María de Málaga i, de l’altra, dones que hi van a fer teràpia.

Una de les dues persones que regenta l’alberg, la Concordia Márquez, explica que fa 18 anys que va començar aquesta iniciativa. Avui tenen uns 60 cavalls, víctimes d’un maltracta extrem. “Per desgràcia només arribem a l’alberg el 20 per cent de la demanda real que hi ha a Andalusia”, explica Márquez.

La seva és la història d’un compromís. “Jo em dedicava a l’equitació. Un dia vaig haver de venir a Andalusia a una competició i vaig adonar-me de com vivien els cavalls aquí. No m’ho podia creure. Me’n vaig tornar a casa, a València, però no podia treure’m del cap el que havia vist. Al final, vaig decidir deixar-ho tot i vaig muntar l’alberg”, explica.

L’ajuda a les dones víctimes de violència de gènere va venir més tard i una mica per casualitat. “Un dia va venir una dona i va funcionar. Aquesta dona va avisar una altra dona, aquesta a una altra… I aquí estem. De moment hem ajudat 16 dones, perquè no tenim recursos per a més”, explica la Concordia, que qualifica de “connexió especial” el que es crea entre un cavall que ha estat víctima de maltractament i una dona que també ha patit o està patint violència de gènere. – SANDRA BALAGUÉ.

Pots escoltar l’entrevista sencera a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *