Castiñeira: “Les persones compromeses generen confiança i cohesió”

Àngel Castiñeira durant un instant de la conferència del passat 22 de gener.

El professor d’Esade i director de la Càtedra de Governança Democràtica i Lideratge i de l’Observatori de Valors,  Àngel Castiñeira, ha protagonitzat aquest vespre al Tecnocampus Mataró una classe magistral sobre el valor del compromís. El també director de l’Observatori de Valors ha destacat que “les persones compromeses, a diferència de les persones implicades, generen confiança, energia i contribueixen a la cohesió”.

Castiñeira ha lamentat que aquest sigui un valor només en alça en temps de crisi. “En època de bonança l’oferta és tan gran que ningú vol renunciar a res”, ha assegurat el professor, i per això s’evita el compromís. “El compromís ens fa més humils, perquè ens obliga a triar, a concretar on posem les energies”, ha explicat.

Per altra banda, l’expert en lideratges ha recordat als assistents que “les persones no podem controlar les situacions que vivim, però si les nostres actituds davant la realitat, i el compromís n’és una”. I, respecte aquest valor, a diferència d’altres com la responsabilitat, n’ha destacat que es tracta d’una decisió personal i una aposta a llarg termini.

“El compromís no solament genera efectes, sinó també afectes, ens modifica a nosaltres mateixos, i per això aquest valor té components de renúncia, però també de felicitat”, ha conclòs Castiñeira.

Per les persones que no han pogut assistir a aquesta conferència al Tecnocampus, la televisió de Mataró i el Maresme, m1tv,  emetrà dijous al vespre una entrevista amb director de l’Observatori de Valors.

Aquesta ha estat la primera conferència del cicle ‘Valors i compromís’ que organitza aquest 2014 l’Associació Cultural Valors en motiu del desè aniversari de la revista Valors i que s’emmarca dins del projecte “Mataró, ciutat de valors”. La propera conferència serà sobre l’alteritat i anirà a càrrec de la catedràtica de filosofia de la UB,  Begoña Román (20 de gener, Can Palauet).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *