Carles Fernández: “Es pot ser empresari i bona persona”

El director de l’agència de comunicació Vitamine! reflexiona sobre la importància de generar relats honestos i coherents i explica perquè foma part del moviment Capitalisme Conscient.

Tota empresa o projecte avui necessita un relat, però què fa que aquest relat sigui creïble?
Actualment tothom, ja sigui empresa, institució o personatge, requereix d’un relat que ajudi a interpretar clarament què fa, perquè ho fa i, especialment, com ho fa. Només s’és creïble si s’és sincer, transparent i comprensible. Què vull dir amb això? Qui prometi o vengui productes/serveis/accions o opinions impossibles, tard o d’hora serà descobert i la seva reputació caurà en picat. Si no et “relates” de manera comprensible per a tot el teu públic, no cal que hi esmercis esforços. Actualment un dels valors més apreciats a les organitzacions o empreses és l’honestedat i això requereix no fer veure el que realment no ets. Et descobriran segur. Perquè, sense cap mena de dubte no ets la millor. Sempre recomano un exercici: agafeu el vostre web, presentació, app… i poseu-hi el logotip d’alguna empresa de la competència. Si tot plegat s’aguanta… us recomano que torneu a començar. El pitjor és ser comú.

Avui moltes empreses expliciten els seus valors. Sense valors no hi ha relat?
En són els fonaments. Com passa amb els gratacels, sense uns bons fonaments tard o d’hora s’ensorren. Potser no és indispensable explicitar-los, cada cas és cada cas, però sobre els valors escollits com a marc s’ha d’elaborar el relat. Per exemple, es fa estrany que algú que es defineix a partir del valor de la humanitat apliqui mesures de recursos humans draconianes. Les incoherències es paguen molt cares. Molt. I no passa res per adaptar-se al món i incorporar nous valors i deixar-ne d’altres de banda. Això és símptoma que s’escolta i no es viu aïllat.

Un bon relat ha d’anar acompanyat d’un bon líder. Quins valors han de projectar els líders empresarials del segle XXI?
Idèntics als de l’organització. Cap líder pot encaixar en un entorn que no comparteixi. Llavors no seria líder. Seria directiu. És diferent, molt diferent. En el mateix sentit que abans, el lideratge s’ha de fonamentar en valors essencials. Ara com ara el lideratge potent passa per l’escolta activa, l’acceptació de la crítica i, sobretot, reconèixer que no s’és el millor.

D’agències de comunicació n’hi ha moltes. Què té de diferent una agència que es considera conscient, com és el cas de Vitamine!?
Per Vitamine! compten, i molt, els valors i la missió dels nostres clients. Ens hem de sentir còmodes amb qui treballem i ens creiem els seus projectes. Hem decidit que no tothom pot ser el nostre client. Internament, són una realitat des de fa temps: la flexibilitat, el teletreball, la conciliació i la implicació de l’equip en el projecte comú.

En el món actual què creu que aporta de nou el relat del moviment Capitalisme Conscient?
El primer que cal explicar és allò que jo dic sovint: “Es pot ser empresari/a i bona persona”. Som en un punt de la història on ja no és una opció triar entre ser o no ser conscient. Ens hi va el futur col·lectiu i ja no hi ha marxa enrere. Sempre més haurem de prendre consciència que les nostres accions individuals i col·lectives són com les petites onades que crea una pedra en caure a un estany. Vivim a l’estany. I en aquest estany, que és el món, no tots tenim la mateixa responsabilitat. Els que vivim sota l’aixopluc del “progrés” hem de fer més que qui amb prou feines pot subsistir.

Aquesta secció té el suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *