Càritas augmenta l’atenció als refugiats

El nombre de refugiats atesos per Càritas Diocesana de Barcelona ha augmentat en un 45% en els primers sis mesos del 2018 en relació a l’any passat. L’ONG ha atès durant aquets mig any un total de 2.385 famílies vingudes de països en conflicte.

Segons l’entitat, aquest  augment es deu a “la situació d’emergència que vivim al Mediterrani” i ha qualificat d”inacceptables” les mesures de la Unió Europea per externalitzar fronteres.

L’ONG també demana més recursos al sistema d’acollida d’emergència, així com vies legals, ports segurs i una acollida i una atenció adequada i digna.

En un comunicat, l’entitat explica que Càritas cobreix aquells buits legals que hi ha en el sistema d’acolllida. Ajuden  les persones que mentre segueixen el pla estatal d’acollida de refugiats no troben feina ni habitatge, així com aquells als quals no se’ls reconeix la condició de refugiats.

“Constatem que aquest sistema d’acollida és deficitari en recursos i no ofereix una resposta adequada a les persones. El termini és insuficient per considerar que la persona podrà iniciar una nova vida sense cap ajuda social”, lamenten en el comunicat. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *