“Caravana a Grècia: Obrint Fronteres”, un missatge a Europa a favor dels refugiats

Caravana a GrèciaEl proper 15 de juliol, des de Barcelona, emprendran camí vers Tessalònica diversos autocars arribats de diferents punts d’Espanya (Sevilla, Salamanca, Euskadi, València, Madrid, Castella..). Es tracta d’una iniciativa organitzada per desenes d’organitzacions que s’han unit per organitzar la “Caravana a Grècia: Obrint Fronteres”. Una iniciativa a través de la qual es busca denunciar la política europea sobre aquest tema i l’actual situació dels refugiats.

“Anirem a Grècia amb autobús i allí baixarem perquè els refugiats que vulguin ocupin els nostres llocs i puguin venir a Espanya amb els drets garantits”, explica José Masa, un dels organitzadors d’aquesta caravana. “Creiem que el refugi és un dret i volem reivindicar-lo i busquem un gir de 180 graus en la política migratòria del govern espanyol, tant respecte als refugiats que ara són a Grècia, pels que estan darrera de la tanca de Melilla i com pels que viuen a Espanya i es troben perduts en el laberint de l’administració”, assegura.

Encara en aquest moment encara es desconeix concretament quants autobusos sortiran de Barcelona, les entitats organitzadores destaquen especialment que es tracta de la primera iniciativa a favor dels refugiats que s’organitza a nivell estatal i europeu en un moment de “mobilització social molt baix” tenint en compte el context actual. “Estem lluitant pels nostres drets humans i aquests seran de tots o no seran”, afirma Masa.

Des de l’organització de la “Caravana a Grècia: Obrint fronteras” es fa una crida a tot aquell que vulguin ser voluntari perquè se sumin a aquest viatge reivindicatiu a favor dels drets dels refugiats, o be anant com a voluntari o bé col·laborant econòmicament mitjançant el ‘seient zero’, el que asseguraria una plaça de tornada a un immigrant. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *