“Cap nen/a sense conte” distribueix 40.000 exemplars a les escoles del Vallès

els-dos-contes
Portades dels dos contes.

El curs 2013-14 dos professors de secundària, en Toni Argent i la Núria Ramon, van iniciar un projecte literari al Vallès Oriental, que van batejar amb el nom de “Cap nen/a sense conte”, el qual té com a objectiu el foment de l’hàbit de la lectura entre els més petits.

El primer conte que van publicar va ser “El gat Romeu i el bosc màgic”, text d’en Toni i il·lustracions de la Núria. D’aquesta obra, degut a l’èxit assolit, se’n van realitzar dues edicions. En total 10.000 exemplars que es van repartir a les escoles, biblioteques i hospitals de la comarca.

Dos anys després, han continuat el projecte editant una altra història perquè també sigui llegida i pintada. Aquest segon conte porta per títol: “La girafa Popota i l’arbre savi” i també s’ha fet arribar a totes les escoles del Vallès Oriental.

Un conte que malgrat es pot trobat en pdf a internet, aquest setembre també se n’ha editat i distribuït una segona edició. En total, 40.000 exemplars! Contes completament fets des del voluntariat i l’autoedició i gràcies al finançament d’institucions i empreses de la comarca.

A més, a tots dos contes apareixen valors fonamentals: com la importància d’educar en la diferència, la necessitat de sumar esforços, del treball en equip, del valor de l’esforç, de superar les pors, etc. En aquests moments ja pensen amb un tercer. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *