Camps de treball del SCI, una proposta amb valors per aquest estiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si no saps què fer aquest estiu, des del Servei Civil Internacional (SCI), un moviment internacional que treballa per la pau i la justícia social, entesa com la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans, ofereixen un ampli ventall de camps internacionals de treball voluntari.

El camp de treball de voluntariat, segons ha explica la responsables de voluntaris d’aquesta organització, Júlia Granell, en una entrevista al programa Valors a l’alça de La Xarxa “és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 24 voluntaris i voluntàries de diferents nacionalitats durant un període d’entre una i tres setmanes”.

N’hi ha de diverses temàtiques – ecologia, art i cultura, infància, recuperació històrica, construcció de pau…– però tots comparteixen uns elements comuns “gaudir de la participació i del treball en grup i conèixer una altra cultura a partir d’un projecte de base”.

Cada any més de 5.000 persones de tot el món participen en aquests camps de treball que es poden viure individualment, si tens més de 18 anys, o en família.

“Tots els camps de treball s’organitzen des del territori i amb les entitats”, explica Granell. I, per això, els voluntaris també han de seguir un procés de preparació per gaudir d’aquesta experiència, el qual comença amb un seminari de formació, continua amb la participació al camp de treball internacional i acaba amb una trobada d’avaluació i convivència a la tornada.

Podeu trobar més informació sobre els camps aquí. o directament escoltar l’entrevista a Júlia Granell:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *