Campanya per esborrar les violències sexuals

Reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Amb aquest objectiu, l’Institut Català de les Dones (ICD) està divulgant, en els darrers dies, la campanya de sensibilització ‘Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals #LliuresISensePor

La campanya es va llençar la setmana passada davant la proximitat de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El missatge s’ha sintetitzat amb la frase “Les dones tenim dret a viure lliures” en una pissarra, on una ma esborra simbòlicament les paraules “violències sexuals”. El dissenya s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’entitat experta Creación Positiva i volen ajudar a identificar les violències sexuals, i apoderar les dones que viuen aquestes situacions.

El Manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones se centrarà també en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. L’autora del manifest es la periodista Ariadna Oltra i ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. El text es llegirà en els actes institucionals que s’organitzen a tot el territori al voltant del dia 25 de novembre.

Abans, però, el 21 de novembre a les 10h hi haurà un acte en memòria de les dones assassinades a al seu de l’ICD, mentre que el 23 la Jornada tècnica “Eines per desmuntar la Justícia Patriarcal”.  – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *