Campanya contra la segregació escolar dels infants gitanos

La Fundació Secretariado Gitano ha impulsat una campanya de sensibilització per visualitzar la segregació escolar que afecta milers de nenes i nens gitanos a tot Espanya. Amb el lema “No Vull Una Escola Segregada“, la campanya denuncia una situació que vulnera el dret dels infants gitanos a l’educació i perpetua la discriminació i la desigualtat.

La campanya es va presentar coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano 2018 i consisteix en un vídeo que mostra les raons per les quals molts nens i nenes gitanos diuen que no volen anar a l’escola. El vídeo descriu com una família gitana és rebuda en una jornada de portes obertes d’un centre educatiu.

Sense embuts, ni formalismes, la família es veu derivada a un altre col·legi segregat, amb comentaris del tipus “Aquest encaixa millor amb el vostre perfil”, “S’adapta millor a les vostres necessitats”, “Aquí esteu en el vostre entorn”, “Total, si al final deixaràs els estudis”…

El vídeo està gravat des de la perspectiva subjectiva d’una nena gitana. La peça audiovisual conclou amb missatges llançats per nenes i nens gitanos contra la segregació escolar.

La campanya es completa amb cartells, adhesius, bànners, imatges específiques per a xarxes socials i un microsite www.noquierounaescuelasegregada.org, on es recullen testimonis i una petició de signatures a favor d’una educació inclusiva.

La campanya ha estat desenvolupada per l’agència Implica’t i finançada pel programa “Por Solidaridad. Otros Fines de Interés Social” del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i el Fons Social Europeu.- J.V.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *