Campanya contra els estigmes socials de les drogodependències

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una nova campanya audiovisual per sensibilitzar i normalitzar les realitats de les persones amb problemes d’alcohol o drogodependències i acabar amb els estigmes que s’hi relacionen.

La campanya #trenquemestigmes, que es basa en vídeo de dos minuts, vol conscienciar la societat sobre el fet que les addiccions són un problema de salut individual i pública derivat de múltiples causes, i no una qüestió que pugui a tenir a veure amb el fet que, qui ho pateix, sigui “viciós” o “dèbil”, com moltes vegades i erròniament s’ha estigmatitzat a la gent que ho pateix. La campanya #trenquemestigmes explica que “el desconeixement i la por generen culpabilització, agressivitat, indiferència, exclussió…”. Els prejudicises troben a la base del menyspreu envers aquestes persones.

La campanya evidencia que certs comportaments dirigits a persones amb problemes de consum de substàncies no fan més que augmentar l’estigmatització i els riscos associats. Per trencar estigmes cal que tothom revisi els prejudicis que es puguin tenir i procuri respectar i dignificar a aquestes persones que ho pateixen. -REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *