Càmeres a l’aula per ajudar una alumna amb leucèmia a seguir les classes

L’escola Alfred Mata de Puig-Reig, al Berguedà, s’ha solidaritzat amb una alumna amb leucèmia i ha instal·lat càmeres a l’aula per tal que la nena pugui seguir les classes per videoconferència. La Judit, alumna de segon de primària, està fent un tractament per superar la malaltia que li impedeix assistir a classe de forma habitual.

Per evitar que la Judit es perdi més classes, l’escola ha trobat la manera d’adaptar-se a la situació. Han instal·lat dues càmeres, una amb trípode que enfoca la pantalla i una altra sobre la pissarra que enfoca tota l’aula. Així la nena pot seguir el curs i continuar en contacte amb els seus companys i professors.

La solució va arribar de forma progressiva. A principi de curs l’escola ja va connectar la classe amb una càmera de forma rudimentària, amb connexions curtes i esporàdiques, per què la Judit seguís en contacte amb els companys de classe. Al cap d’un temps, l’AMPA es va implicar en el cas i així es van poder instal·lar dues càmeres i un portàtil per fer les videoconferències. Així la Judit pot seguir el dia a dia de la classe.

El cas de l’escola Alfred Mata s’ha acabat convertint en un projecte que ha implicat a tot el poble i s’ha convertit en l’eix central de les primeres accions del programa Aprenentatge i Servei al municipi, segons informa el diari Regió 7. Les dues escoles del poble i  l’escola bressol, juntament amb les associacions de pares, entitats i Ajuntament han impulsat accions conjuntes per fer pedagogia sobre el càncer infantil i també per recaptar fons.

Segons explica el president de l’AMPA, l’escola s’ha posat en contacte amb institucions i associacions educatives per mirar d’exportar aquest projecte a altres centres educatius que es trobin en situacions similars. – Redacció

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *