Botiguers de Lleida vetllen per la gent gran del barri

Una setantena de comerços del barri de la Mariola de Lleida participen al projecte “Per un barri més gran”, que té l’objectiu de vetllar per la gent gran en situació vulnerable.

Amb la seva implicació en el projecte, els comerciants contribueixen a detectar casos de solitud, manca d’autonomia, deteriorament físic o psíquic o dificultats econòmiques que poden patir les persones grans de la zona.

Quan detecten alguna persona en aquesta situació, alerten al departament de Serveis socials de l’Ajuntament, tot i que en alguns casos els comerciants s’han dirigit directament a les famílies de les persones afectades.

El pla és una iniciativa de la Taula de la Gent gran, que integra diverses entitats i persones del barri. La idea va sortir a partir del plantejament que els establiments són un agent social potent i que, com a comerços de proximitat, creen vincles amb les persones grans del barri. La campanya sensibilitza sobre la importància d’oferir un bon tracte a la gent gran i fa una crida a  la col·laboració perquè els comerciants siguin part activa en la detecció de situacions de vulnerabilitat que afecten la gent gran.

La Paeria ha reconegut ara els 68 establiments de la Mariola que formen part d’aquesta campanya. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va entregar les distincions als comerciants- J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *