Bombolles al metro per conscienciar sobre l’Alzheimer

Una estació de metro de Barcelona s’ha convertit en escenari d’una intervenció artística que té com a objectiu evocar el procés degeneratius de l’Alzheimer i conscienciar sobre la malaltia. L’obra, titulada “From Bubble”, es pot veure en el passadís interior de la parada de Zona Universitària, a la línia 3.

“From Bubble” és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Daniel Bagnon. la iniciativa analitza les estructures d’un cervell que perd la capacitat per connectar la xarxa neuronal com a conseqüència del deteriorament progressiu ocasionat per l’Alzheimer.

Els vianants que passegen pel passadís d’aquesta parada es troben amb unes bombolles gegants de colors que pretenen representar les neurones del cervell.

Aquesta instal·lació es pot veure fins el dia 11 de desembre. Es tracta d’una de les més d’un centenar d’accions culturals, científiques i divulgatives al voltant de l’Alzheimer que tindran lloc en diferents equipaments i districtes de la ciutat de Barcelona. Les diferents entitats que treballen per lluitar contra aquesta malaltia també organitzaran activitats per conscienciar la població sobre les necessitats socials i de salut que comporta l’Alzheimer i per donar suport a les persones afectades i als seus familiars. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *