Barcelona celebra la primera ‘Nit de les religions’

Nit de les religionsAmb la voluntat de generar “un espai i un temps en què la ciutadania pugui conèixer la diversitat de religions que hi ha Barcelona, en què les diferents religions també puguin explicar-se i, al mateix temps, trencar estereotips”, s’ha organitzat el 17 de setembre, a la capital catalana la primera ‘Nit de les Religions’, segons explica Alba Tarroc de l’Associació UNESCO pel diàleg Interreligiós (AUDIR).

Es tracta d’una iniciativa que s’emmiralla de la ‘Nit de les religions de Berlín’, una activitat que té molt bona acollida a la capital alemanya i que ja adquirit certa tradició. Aquí, els organitzadors d’aquesta primera edició, ara per ara només es mostren orgullosos de la bona rebuda que ha tingut la proposta entre les entitats participants.

En total participaran d’aquest acte, 24 comunitats religioses, de 12 religions diferents (cristianisme – catòlic, evangèlic, ortodox,etc-, islam, judaisme, budisme, fe baha’i, hinduisme, sikhisme i diverses tradicions paganes). Una mostra molt significativa de la diversitat de creences i cultes que conviuen actualment a Barcelona.

La ‘Nit de les religions’ està pensada com una ruta autoguiada. Durant la tarda-nit les diferents comunitats religioses de la ciutat obriran les portes, però no solament això, també oferiran diferents activitats per tal que la ciutadania es pugui acostar a conèixer-les: conferències, visites, guiades, tallers… Només hi ha inscripcions prèvia a les activitats que tenen lloc a les comunitats jueves per motius de seguretat. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *