Barcelona celebra la cinquena Nit de les Religions

Barcelona celebrarà els dies 12 i 13 de setembre la cinquena edició de La Nit de les Religions. La iniciativa compta amb un programa d’activitats presencials i virtuals organitzades per 33 comunitats religioses i associacions de la ciutat, que inclouen xerrades, visites guiades, concerts i representacions teatrals, entre d’altres.

L’edició d’enguany s’ha adaptat a la realitat actual, marcada per un context de crisi sanitària arran de la covid-19. Així, en aquesta edició, s’estrenaran les activitats en format virtual i es demanarà prèviament la inscripció a les activitats per garantir l’aforament i la distància social.

Francesc Torradeflot, director de l’AUDIR, entitat organitzadora de la Nit de les Religions, ha recordat que “les comunitats religioses també han jugat un rol essencial durant el temps de confinament, acompanyant, sovint, les persones més vulnerables des d’un punt de vista material, emocional i espiritual”.

Però, a més, aquesta iniciativa, no vol perdre el seu esperit fundacional: “continuar sent un espai de trobada i de diàleg, que permeti conèixer de primera mà la diversitat del nostre país i ser un instrument per contribuir a eliminar els prejudicis, els estereotips i els discursos d’odi”.

L’acte inaugural de la cinquena Nit de les Religions tindrà lloc el dissabte 12 de setembre a dos quarts d’una del migdia al monestir del Pedralbes. Hi intervindran Inês Castel-Branco, editora d’AKIARA Books; Xavier Melloni, antropòleg i fenomenòleg de la religió i s’hi podran sentir peces musicals de diverses cultures, a càrrec de Monika Czyżewska (flauta travesera) i Alejandro Mateo (violí barroc).

Durant la resta del cap de setmana i, malgrat les mesures de seguretat, el programa presentat és ben divers: visites guiades a la comunitat israelita, xerrada sobre el scientology o la cuina ayurvèdica, concerts de música sufí, orgue o cants bhajans o tallers d’introducció a la meditació, entre moltes altres activitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *