Arrodoniment solidari per recaptar fons per projectes socials

La plataforma de microdonacions Worldcoo ha llançat un sistema que permet fer petites donacions a projectes solidaris a través de les compres quotidianes. El sistema funciona a través de l’anomenat “arrodoniment solidari”. És a dir, que els compradors accedeixen a arrodonir el preu que han de pagar en les seves compres a canvi que aquests diners es destinin a ONG o projectes socials.

Un dels fundadors de Worldcoo, Sergi Figueres, ha explicat en una entrevista al programa Valors a l’Alça que la idea del seu projecte és que quan algú fa una compra, “només amb un clic pot fer una donació a un projecte solidari concret”. Per això cal fer el pagament amb una targeta de dèbit o crèdit i clicar al botó d’acceptació de l’arrodoniment solidari.

Aquests pagaments es poden fer en un dels més de 250 establiments que s’han sumat a la iniciativa de Worldcoo. Entre les empreses que hi donen suport hi ha Viena, Condis, PC Components o Querol.

Cadascun dels establiments adherits a la campanya s’encarreguen de triar el projecte o l’ONG a la qual es destinen els diners obtinguts gràcies a l’arrodoniment solidari. De moment, explica Figueres, el consumidor no pot triar personalment a quin projecte fa la donació sinó que accepta fer-ho a la ONG triada per la botiga on farà el pagament. Així, per exemple, els diners que es recapten en els establiments Viena es destinen a la Fundació Pasqual Maragall que lluita contra l’Alzheimer.

Segons explica Figueres, fins ara ja han aconseguit finançar més de 200 projectes a 50 països, des de projectes d’emergència social amb Unicef o Acnur fins a projectes de recerca mèdica. “Estem molt contents perquè teníem unes previsions que hem superat, la gent ha entès la iniciativa i li agrada”, assegura. – J.Vives

Recupera l’entrevista amb Sergi Figueres de WorldCoo al programa Valors a l’alça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *