Arriba la segona edició del Mobile Social Congress

 

Aquesta setmana Barcelona s’omplirà de representants de les principals companyies internacionals del sector de la telefonia mòbil. Milions d’usuaris d’aquests aparells de tot el món també tindran la mirada fixada en Barcelona per no perdre’s cap de les darrers novetats que s’hi presentin. Però quines són les cares més controvertides de la indústria del mòbil? El Mobil World Congress obviarà els impactes socials i ambientals de la producció de telèfons intel·ligents i altres equipaments electrònics en diferents parts del món.

No és el cas, en canvi, del Mobile Social Congress, l’alternativa al MWC, que demà i dimecres tindrà lloc al Pati Manning de Barcelona. Un congrés organitzat per diverses entitats, entre elles SETEM, Eticom-Som Connexió, Justícia i Pau, Enginyeria Sense Fronteres o Amnistia Internacional, que a través de taules rodones, tallers, projeccions audiovisuals i una fira alternativa  intentarà posar sobre la taula les conseqüències d’aquesta indústria. De totes les activitats destacar la Restart Party, en la qual s’animarà als assistents a portar aparells electrònics espatllats per aprendre a reparar-los.

En aquesta segona edició el Mobile Social Congress s’estructura a partir de dos eixos temàtics. Per una banda, l’impacte que genera als països del sud l’activitat lligada a les cadenes de subministrament i al cicle de vida de l’electrònica, com per exemple, l’explotació dels recursos minerals de la República Democràtica del Congo i el conflicte bèl·lic al voltant del seu comerç o les vulneracions de les condicions laborals a les fàbriques asiàtiques que treballen per a grans marques com Apple o DELL.

I, per altra banda, s’abordaran les restriccions a les persones usuàries que suposen les estructures econòmiques monopolístiques i privatives de les telecomunicacions, com és el negoci del programari privatiu, les estratègies dels oligopolis empresarials de telefonia i Internet, o el control de l’accés a la cultura i el coneixement.- REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *