Arriba la primera edició del simposi “Les paraules i les persones”

Sota el títol  Les paraules i les persones, tindrà lloc del 20 al 21 de juny a la Universitat de Girona, el primer simposi que s’organitza a Catalunya sobre ètica i discapacitat, una iniciativa de la  l’associació Ferrater Mora de Pensament Contemporani i la Fraternitat Cristiana de persones amb discapacitat de Girona.

L’objectiu d’aquesta trobada és reflexionar sobre l’ús de les paraules en referència el món de la discapacitació. Cal un mot que ens/els identifiqui? Les paraules són una mera forma de descriure una realitat o també són creadores de realitat? El nom ha de ser imposat des de l’exterior?

Aquest projecte s’inspira en l’obra del filòsof francès Michel Foucault: Les paraules i les coses. En aquest llibre, l’autor posa èmfasi en la parla, en el llenguatge com a xarxa que determina com veiem i experimentem la realitat i com cada època construeix una bastida conceptual que vincula els mots i les coses.

Participaran en aquest simposi professionals com Anna Quintanas Feixas, professora agregada del Departament de Filosofia de la UdG, i Begoña Romàn Maestre, vicedegana de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, professora d’Ètica i Bioètica de la UB i presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya. 

També es podran sentir les ponències de Joan Canimas Brugué, doctor en Filosofia i professor associat de la Universitat de Girona i qui ha centrat la seva activitat professional en l’àmbit de l’ètica aplicada a l’acció social, psicoeducativa i sanitària; José María Marín Sevilla, doctor en Teologia per la Universidad Pontificia de Salamanca, teòleg i escriptor, i Enric Pérez García, director del projecte Frater In, una organització sense ànim de lucre que té per missió potenciar el creixement de la persona amb discapacitat i el seu desenvolupament integral a través d’activitats i vivències compartides, des d’una metodologia igualitària. 

Finalment, també està prevista una taula rodona en la qual participaran les associacions representants del col·lectiu de persones amb discapacitat o diversitat funcional. Tots els actes es realitzaran a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Trobareu més informació de l’acte i com us podeu inscriure a: http://www.fraterdegirona.org/les-paraules-i-les-persones/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *