Arriba la II Mostra de Cinema Kurd de Barcelona

Amb la intenció de fer d’altaveu de la cultura, les tradicions i la lluita del poble kurd, Azadî, plataforma en solidaritat amb el poble kurd i IVARDIA Produccions, organitzen aquest cap de setmana a la Cinètika de Sant Andreu del Palomar la II Mostra de Cinema Kurd de Barcelona. Aquestes són les produccions que s’hi podran veure:

RADIO KOBANÎ (Reber Dosky, 2017)

Divendres 16 de juny a les 20:00h

Dilovan, una jove kurda de 20 anys, crea una emissora de ràdio a la devastada ciutat de Kobane, al Kurdistan Oest (Síria), durant la lluita per l’alliberament contra l’Estat Islàmic. Els programes de Dilovan, en els quals entrevista a supervivents, refugiats retornats, lluitadors i poetes, donen un sentit de pertinença a les vides trencades dels seus oients, que necessiten reconstruir la ciutat i el seu futur.

BAKUR (Çayan Demirel, Ertuğrul Mavioğlu, 2015)

Dissabte 17 de juny a les 18:00h

Turquia ha silenciat durant dècades el conflicte armat amb el poble kurd. Per primer cop, a través d’aquest documental, tenim accés al dia a dia dels guerrillers del PKK, el Partit dels Treballadors del Kurdistan. Vivim des de dins la quotidianitat de la resistència kurda en tres campaments diferents.

El documental va ser retirat del festival d’Istanbul, provocant fortes protestes a favor de la llibertat d’expressió i més de 100 cineastes de tot el món van signar una carta contra la opressió i la censura. La resta de pel·lícules es van retirar voluntàriament per solidaritzar-se amb els directors i, finalment, es va cancel·lar tot el festival.

SARA, TODA MI VIDA LUCHANDO (Dersim Kerevan, 2015)

Dissabte 17 de juny a les 19:45h

Basat en un llibre autobiogràfic i els seus diaris personals, aquest aclamat documental presenta a una dona, kurda i revolucionaria: Sakiné Cansız (Sara, el seu nom de guerra). Cansız va ser cofundadora del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i una figura històrica de la lluita kurda moderna a Bakur (Kurdistan del Nord, a l’est de Turquia). Va ser brutalment assassinada a París el 9 de gener de l’any 2013, juntament amb dues companyes: Fidan Doğan i Leyla Şaylemez. Sara és percebuda com un símbol d’esperança, revolució i resistència contra l’opressió i una pionera feminista al Kurdistan i a l’Orient Mitjà.

GULISTAN, TIERRA DE ROSAS (Zaine Akyol)

Diumenge 18 de juny a les 18:30h

Documental sobre el misteriós viatge de Gulistan, una jove que va sortir del Canadà, el seu país d’adopció, per enrolar-se a les guerrilles kurdes. Va lluitar amb els seus companys fins a la seva mort l’any 2000. Del Canadà a les fronteres de Turquia i l’Iraq, la pel•lícula segueix els passos que condueixen a la mort tràgica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *