Arriba el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM)

festival clam
Navarcles, Manresa i Navàs, en aquesta ocasió tres ciutats, acolliran a partir de dijous i fins el 7 de maig, la quarta edició del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM). Una edició que compte amb un programa molt complet de pel·lícules que s’estrenen per primera vegada a Catalunya.

Concretament, en aquesta edició, s’han presentat 187 obres per competir en aquest festival, de les quals 148 han estat curtmetratges i 39 llargmetratges, procedents de 40 països del món. Espanya (82 obres), Brasil (11 obres) Argentina (10 obres) Estats Units (9 obres), Itàlia i França (8 obres) són els sis països que han presentat més pel·lícules.

Són molts els films que es podran veure durant aquests dies, però destaquen “La invitación” de Susana Casares, curtmetratge nominat al Goya al Millor Curtmetratge de Ficció 2017; “On the milk road”, producció sèrbia protagonitzada per Monica Bellucci; “Su mejor història” de Lone Scherfing, premi del públic del Festival de Göteborg 2017; o “Reparar a los vivos” de Katell Quilléveére, adaptació cinematogràfica del llibre amb el mateix títol –Premi Llibreter 2015- i que va ser nominada al premi millor guió adaptat dels Cèsar 2016.

El tema d’enguany del Clam, com es reflecteix en el cartell, és “Herois de la salut”, un homenatge al “munt de persones que de forma individual o formant part d’organitzacions sense ànim de lucre posen a disposició de les persones tota la seva professionalitat i els seus coneixements sanitaris per contribuir a preservar-los la vida i alleugerir-los del seu patiment, sense distinció de sexe, raça i religió”.

Un dels moments més emocionants de l’agenda del festival tindrà lloc el proper diumenge 30 d’abril, a les 12 del migdia, a l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles, on es farà entrega del Premi Pere Casaldàliga 2017, que enguany recaurà a la Fundació Arrels “pel seu treball solidari admirable a favor de les persones sense sostre, víctimes de la marginació, de la desigualtat i de la pobresa”. – M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *