Arrels crea una aplicació mòbil per avisar d’una persona dormint al carrer

homeless

La fundació Arrels ha creat una aplicació mòbil que permet a la ciutadania avisar de la ubicació de les persones que dormen al carrer, d’aquesta manera la informació arribarà als equips de carrer d’Arrels i servirà per millorar l’atenció a les persones que dormen al ras a la ciutat de Barcelona, així com per quantificar la problemàtica, tant a la capital catalana com a la resta de Catalunya.

L’APP Arrels Localitzador es pot descarregar en Android i IOS, és gratuïta i permet donar detalls, com la ubicació exacta de la persona que dorm al carrer, si aquesta persona és home o dona, si està sola o en grup, si es troba en un caixer, un portal o altre tipus d’espai o si té animals. L’eina ha estat desenvolupada per l’empresa BaseTis.

L’aplicació mòbil que presenta Arrels és una adaptació del localitzador que l’entitat té a la seva pàgina web. Al 2015, a través de la pàgina web es van recollir 224 missatges d’avís que van arribar directament a l’equip de carrer d’Arrels.

L’equip de carrer d’Arrels recorre cada setmana diferents zones de Barcelona per anar a trobar les persones que viuen als carrers, generar vincles de confiança i conèixer les seves necessitats. L’any passat va realitzar gairebé 5.000 visites a més de 500 persones que viuen al carrer a Barcelona, als districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

Aquesta aplicació mòbil, però, servirà per detectar casos de persones sense llar que es desconeixien, saber si hi ha noves zones sensibles i determinar la necessitat d’ampliar els equips de carrer d’Arrels per arribar a més zones. – REDACCIÓ.

Uneix-te al debat

  • Muy buena idea.
    Espero y deseo que sirva de gran ayuda para todas aquellas personas que viven en la calle.

    Felicidades y gracias por todo lo que estais haciendo.

    Nacho

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *