Antònia Hernández: “Les viudes que ens manifestem vivim amb 600 euros al mes”

drets viudesDes de l’any 2001, per tant, aviat farà quinze anys, el dia 25 de cada mes, de forma incansable i amb una gran constància, l’Associació ciutadana pels Drets de les Dones es manifesta a la Plaça de Sant Jaume per unes pensions de viduïtat dignes.

Durant aquest temps, per part dels polítics, han estat moltes les promeses fetes , però poques s’han convertit en realitat. El 2008, el Congrés dels diputats va aprovar la nova llei de pensions que incrementava la base reguladora de viduïtat del 52 al 70%, però aquesta mai s’ha implementat.

“Quan vam començar demanàvem el 100% de la viduïtat, però continuem estant al 52%”, explica Antònia Hernàndez, presidenta de l’entitat. I afegeix: “La majoria de viudes que ens manifestem vivim amb 600 euros al mes”. Una quantitat insuficient per a moltes dones: “Durant aquests anys els preus de les coses han pujat, però les nostres pensions no”.

De fet, en els darrers 15 anys el nombre de pensions de viduïtat han augmentat un 16% degut a un envelliment de la població i el govern espanyol ja ha reconegut recentment que té problemes per pagar aquesta prestació.

Malgrat tot però, elles continuen fermes en la seva lluita. “Entre totes hi posem molta força de voluntat i valentia, però també és cert que durant aquest temps moltes companyes ens han deixat i cada vegada hi ha més desil·lusió”.

Escolta l’entrevista a Antònia Hernández, presidenta de l’Associació Ciutadana pels drets de les Dones:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *