Antoni Duran-Sindreu: “Al nord d’Europa saben que una societat més justa passa per una fiscalitat més alta”

Tenint en comptes les diverses condemnes per delictes fiscals que han tingut lloc darrerament, a Valors a l’alça parlem en aquesta ocasió de la “fiscalitat ètica”. I ho fem amb un expert en la matèria, Antoni Duran-Sindreu, soci director d’AD Advocats, fins al gener d’enguany president de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals i professor de la Universitat Pompeu Fabra. “Al nord hi ha el convenciment que una societat més justa passa per una fiscalitat més alta. És un problema cultural”, afirma en el programa Duran-Sindreu, pel qual “el gran problema no es acabar amb el petit pecat fiscal, sinó acabar amb les grans estafes”.

A la secció Gent amb valors coneixem Glòria García, la qual juntament amb el seu marit des de fa cinc anys són pares d’acollida d’una nena. I, a més, és presidenta d’Afabar,  l’Associació de Famílies Acollidores de Barcelona. A Catalunya en aquest moment tres-cents nens tutelats per la Generalitat esperen ser acollits per una família. “El dia que ella se’n vagi ho passarem malament però fins aleshores ha tingut un referent i un petó de bona nit cada dia”, enx explica.

I, finalment, a una setmana del Gran Recapte, parlem amb el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, ja que aquest divendres i dissabte, aquesta entitat social s’ha imposat el repte de recollir 4.000 tones d’aliments i mobilitzar 20.000 voluntaris. De totes maneres, Arruga ens posa al cas de la situació d’emergència alimentària que vivim a casa nostra: “En la situació actual, els aliments del #GranRecapte2013, 3.600 quilos de menjar, només duren un mes i mig”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *