Animen infants i joves a reflexionar sobre els valors a través del cinema

Animar els joves a reflexionar sobre temes com la migració, la diversitat, la inclusió social i la xenofòbia a través de la creació audiovisual. Aquest és l’objectiu del festival Plural + que organitza les Nacions Unides i que en l’edició del 2018 a Catalunya comptarà amb la col·laboració dels Cinemes Girona.

Plural + és un festival de peces de vídeo de no més de 5 minuts destinat a joves d’entre 9 a 25 anys. Els participants -que poden consultar les bases aquí– poden presentar les seves propostes de vídeo fins el proper 3 de juny. Un jurat internacional s’encarregarà de triar quatre peces guanyadores, que premiaran una peça de vídeo feta per nens de fins a 12 anys d’edat, un altre a una peça feta per adolescents d’entre 13 i 17 anys i un altre a una peça feta per joves d’entre 18 i 25 anys. A més, es donarà un Premi Especial En Contra de la Xenofòbia. Els guanyadors d’aquests quatre premis seran convidats a Nova York amb totes les despeses de viatge pagades perquè participin en la Cerimònia de Premis de PLURAL+ a les Nacions Unides.

El Festival Plural + considera que la visió i la capacitat creativa dels joves són uns agents poderosos pel canvi social i el diàleg en una societat sovint caracteritzada pel conflicte i la divisió. El llenguatge audiovisual apel·la a emocions humanes compartides i és un dels sistemes de comunicació més natural entre els joves. Per això el festival anima els joves a no només a identificar els problemes i conflictes sinó també a promoure una atmosfera de mutu respecte.

Des de la seva primera edició, al 2009, s’han presentat al festival més de 1.500 peces de vídeos de 110 països diferents. Els guanyadors s’han pogut veure en festivals i cinemes i s’han difós a canals de televisió de tot el món.

En aquesta edició, els Cinemes Girona han iniciat una col·laboració amb el festival Plural + per fomentar la participació a la convocatòria d’aquest 2018 i donar a conèixer el certamen a la ciutat. Aquesta col·laboració s’emmarca dins la línia i la política de treball dels Cinemes Girona que es basa en el compromís amb els creadors locals i la difusió dels seus treballs i en la voluntat d’apropar el públic jove al cinema.- J. VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *