Amat: “En les èpoques bones tenir principis ètics ha estat negatiu, no durant la crisi”

Encara que pugui semblar contradictori, Immaculada Amat, coordinadora general d’Amat Immobiliaris, empresa guanyadora del VII Premi factor Humà Mercè Sala, ha confessat en una entrevista al programa “Valors a l’alça” de La Xarxa, que “en èpoques de bonança tenir principis ètics els ha estat negatiu, però, en canvi, no en èpoques de crisi”.

La Fundació Factor Humà ha decidit guardonar aquesta empresa del sector immobiliari i fundada el 1948 perquè reuneix quatre valors imprescindibles: innovació, pragmatisme, visió global i tracte humà. Concretament, un dels trets que caracteritza Amat Immobiliaris és el lideratge femení des de fa tres generacions. “Per nosaltres tenir una empresa dirigida per dones ha estat cabdal”, assegura Imma Amat, la qual cosa es té en compte en aspectes com l’horari laboral.

Amat Immobiliaris però també ha demostrat els seus valors ètics en altres apostes, com per exemple, amb la creació a partir de l 2009 d’un equip de professionals per intentar reduir al màxim el nombre de desnonaments o no incentivant compres impossibles. “Nosaltres sempre hem entès que la compra d’un habitatge condició la vida d’una família i, per tant, si no la poden pagar els hi diem tranquil·lament que no ho facin”, assegura Amat.

Els valors d’Amat Immobiliaris sempre han estat “tenir una visió a llarg termini, se prudents però agosarats en algunes coses i tenir personal compromès però preparat”. Una ètica que no han seguit tots empresaris del sector immobiliari i ara tot apunta que la bombolla torna a créixer. “Avui ja es tornen a inflar els preus dels habitatges d’una manera falsa quan els sous de la gent estan congelats”, explica l’experta. Sembla realment que d’aquesta crisi no n’hem après res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *