A. Álvarez: “La Wikipedia m’ha fet descobrir una altra manera de treballar pel bé comú”

Iniciada el 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, Wikipedia s’ha convertit amb més de 37 milions d’entrades escrites en 287 idiomes, en l’obra de consulta més gran d’internet. Una enciclopèdia feta per voluntaris i que té com principal objectiu la democratització del coneixement.

En motiu d’una campanya iniciada pel l’Amical Wikimedia amb la voluntat d’arribar enguany a les cinc-centes mil entrades en català, aquesta setmana el protagonista de la secció Gent amb Valors del programa Valors a l’alça ha estat Amador Álvarez, un dels mil vuit-cents voluntaris que la Wikipedia té a Catalunya.

Preguntat per la seva participació en aquest gran projecte Àlvarez confessava als micròfons de La Xarxa: “La Wikipedia m’ha fet descobrir una altra manera de treballar pel bé comú. Nosaltres treballem de forma col·laborativa i això fins ara no ho havia trobat a la vida professional”. I és que a la Wikipedia, segons ha explicat, “els que tenen més reconeixement són aquells que fan més coses per la comunitat”.

Entre altres temes, Àlvarez no s’ha estalviat una pregunta sobre la garantia de qualitat de les entrades publicades en aquesta enciclopèdia lliure. “La garantia de la Wikipedia és tan bona i tan fluixa com la qualsevol altre entorn. Ara bé, gràcies a la metodologia de funcionament de la Wikipedia, els errors, que en la vida sempre existeixen, són molts fàcils de corregir. Qui en troba un el corregeix“, ha argumentat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *