Allen Buchanan imparteix les Lliçons Ferrater Mora

 

El filòsof Allen Buchanan, professor emèrit James B. Duke de Filosofia de la Duke University (EUA) i professor de Filosofia del Dret Internacional a la Dickson Poon School of Law del King’s College de Londres impartirà, les properes Lliçons Ferrater Mora que organitza la Universitat de Girona.

Allen Buchanan és professor emèrit James B. Duke de Filosofia de la Duke University (EUA) i professor de Filosofia del Dret Internacional a la Dickson Poon School of Law del King’s College de Londres. La seva àmplia trajectòria en filosofia moral i política l’ha portat a escriure principalment sobre qüestions de bioètica i justícia internacional, amb un èmfasi especial en el problema de l’autodeterminació nacional. Sens dubte, Buchanan és una de les veus més autoritzades en la qüestió de la moralitat de la secessió. D’altra banda, és fellow del Hastings Center, una de les institucions de recerca en bioètica més importants del món i fins l’any 2000 va ser membre del Consell Assessor del National Human Genome Research Institut.

Buchanan dirigirà un seminari sobre la seva obra amb el títol “Toward a Naturalistic Moral and Political Philosophy”. Durant aquestes jornades, Buchanan reflexionarà sobre els següents temes: L’evolució del progrés moral i la regressió, el dèficit de legitimitat de la Cort Penal Internacional; pensant institucionalment sobre la moral de la guerra; ideologia, esclavitud voluntària i revolució; i un argument evolutiu per al pluralisme ètic. Totes les conferències es faran en anglès a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG, de dilluns a divendres, de 10 a 12h.

A les Lliçons, a més a més, participarà el professor Pietro Maffettone, de la Università Degli Studi di Napoli Federico II, especialista en l’obra de Buchanan.

A la pàgina web del Seminari hi podreu trobar més informació i us hi podreu inscriure.

El dimarts 2 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural La Mercè, el Professor Buchanan impartirà la conferència “The Case of Catalonia: How Not to Manage a Self-Determination Crisis”. Per aquesta conferència cal inscriure’s enviant un e-mail a emhu@ajgirona.cat .- REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *