Alfons Duran-Pich: ‘Aquesta no és una crisi més; han canviat les regles de joc’

L’any 2007 des dels Estats Units es va estendre per tot el món una crisi econòmica a gran escala que ha generat greus conseqüències. Ara el govern espanyol parla de recuperació i de baixada de l’atur, però no tothom nota que la crisi s’estigui acabant. Aquesta setmana a Valors a l’alça entrevistem a l’empresari Alfons Duran-Pich, el qual precisament alerta amb el seu nou llibre Se’n va la recessió, la crisi es queda que la crisi “és sistèmica” i que per tant no tornarem mai més al panorama anterior a la crisi. O sigui que la recessió econòmica es pot haver acabat, però la idea de crisi, de canvi, no. “Si això es pretén arreglar des d’una òptica purament econòmica, ens estem equivocant: han canviat les regles de joc”, ha dit Duran-Pich.

A la secció Gent amb valors també parlarem d’un altre llibre perquè el president dels Amics de la Gent Gran, Maurici Blancafort, ha publicat Com puc ajudar. Cròniques d’un voluntariat social, en el qual fa un repàs de la seva trajectòria com a voluntari i reflexiona sobre la capacitat de transformació social de l’acció voluntària. Tot un exemple de valors.

I, finalment, abans del relat dels amics de Vivim del Cuentu, entrevistem Begoña Planas, responsable de campanyes de Setem Catalunya i portaveu de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, perquè ens avanci els actes del dia internacional del Comerç Just que se celebra el 10 de maig a diferents localitats de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *