Àlex Santaló: “Del càncer se n’hauria de parlar més obertament”

L’il·lustrador Àlex Santaló acaba de publicar el còmic 17 Vivir, revivir, sobrevivir (Evolution Comic), una història molt personal, ja que explica com a l’adolescència li van diagnosticar un càncer i disset anys més tard, quan en tenia trenta-quatre, es va repetir la història.

“Al principi costa explicar la teva vida, però després has de pensar que no parles de tu i de la teva família, sinó que són uns personatges”, explica l’il·lustrador en una entrevista al programa ‘Valors a l’alça’ de La Xarxa.

Malgrat l’Àlex ha hagut de viure dues vegades l’experiència de superar un càncer ho viu amb optimisme. “Primer et preguntes per què m’ha tocat a mi, però després veus que has de lluitar”, assegura. I en aquest punt, segons el dibuixant, el millor consell es quedar-se “amb les coses que et fan a riure” perquè “malgrat tot sempre hi ha alguna cosa que t’ajuda a oblidar”.

En aquesta mateixa entrevista el dibuixant també lamenta que “encara se sentin eufemismes per parlar del càncer” i que “la gent encara tingui més por de la que realment hauria de tenir”. De fet, afirma que “del càncer se n’hauria de parlar més obertament”. I, per això, l’autor només desitja “aquest còmic ajudi entendre el paper que tots podem tenir en aquesta malaltia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *