Àlex Rovira: “A l’alegria s’hi arriba des d’una connexió amb allò que realment som”

Aquesta setmana a ‘Valors a l’alça’ ens ha visitat l’escriptor i emprenedor Àlex Rovira, qui conjuntament amb Francesc Miralles, acaba de publicar el llibre Alegria (Ed. Planeta), una obra en la qual a través d’una trentena de cartes analitzen en detall aquesta emoció.

Rovira reivindica l’alegria de les petites coses mentre busquem la gran felicitat. I recorda que “a l’alegria no s’hi arriba a través de l’esforç o del patiment, sinó des d’una connexió amb allò que realment som”. Una emoció que avui escasseja i que cal reivindicar: “L’alegria projectada en el futur és l’esperança, per tant, no podem renunciar a la seva possibilitat”, afirma.

Altres continguts

La solitud de les persones grans i la promoció de l’intercanvi entre generacions comparteixen protagonisme en el projecte “Savieses, càmera en mà”, iniciativa protagonista de la secció “Gent amb valors” d’aquesta setmana. Aquest projecte està liderat per la Fundació Aroa la qual té com a objectiu trencar estereotips sobre les persones grans recollint les seves històries en documentals per a nens i joves.

De llibres de cuina n’hi ha de molts tipus, però aquesta setmana us n’hem presentat un de molt especial – La cuina Cadaqués– (Ed. Comanegra), perquè una trentena de restauradors de Cadaqués s’han unit per aplegar les millors receptes de la vila i, a més, ajudar amb la seva venda als projectes que Càritas realitza a la localitat.

I, finalment, hem tancat programa amb secció tendències. En aquesta ocasió la periodista Judith Vives ens ha parlat de la importància que està adquirint l’economia circular. Si no heu pogut gaudir del programa en directe ho podeu tornar a fer a través de la pàgina web de La Xarxa. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *