Alex Havard: “L’immoral no és un líder, és un manipulador”

Havard-Finlandia_20140924101929917084
Alex Havard, director del Havrd Virtuous Leadership Institute i autor de llibres sobre el lideratge traduïts a més de trenta idiomes, afirma que “el lideratge són les virtuts que l’home desenvolupa al llarg de la seva vida” i que en cap cas es tracte d’un fenomen natural. I d’entre totes les virtuts en destaca cinc de bàsiques: la prudència, la fortalesa, la temprança, la magnanimitat i la humilitat.

I, tenint en compte això, què és un líder? “El líder no és el número u, sinó aquell que ajuda els altres a desenvolupar-se i a posar el seu talent al servei de la societat”, assegura aquest coach d’origen rus i resident a França. I encara afegeix: “El líder és un individu que estima la humanitat i té sentit de la seva pròpia humanitat”; per la qual cosa nega la possibilitat d’una societat sense cap tipus de líder.

Però el món ja fa temps que està mancat de líders i això, segons Havard es deu a una crisi de la família, ambdues estarien lligades, i a una manca d’educació en el desenvolupament de les virtuts. “A la universitat no s’educa els estudiants, només se’ls hi ven informació. Educar significa treure les parts més positives de les persones, que siguin somiadores i que posin en pràctica els seus somnis”, afirma.

Però que passa amb aquells líders que exerceixen el mal? Tots tenim noms al cap. “L’immoral no és un líder, és un manipular”, assegura Havard. I recorda que “des dels grecs el lideratge ha estat una ciència moral”. I insisteix que tothom pot desenvolupar les seves virtuts i tots estem obligats a ajudar els altres a fer créixer les seves. – Q. FLOTATS.

Escolta l’entrevista sencera a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *