Albert Vinyals: “Cada acte de compra que fem és un vot que dipositem”

escodi-albert-albert_vinyalsJa ha començat el període de rebaixes i, amb elles, sovint, una certa “bogeria” consumista. Tot plegat després d’una època de moltes compres, la de les festes nadalenques. En aquest context, comencen a sortir veus que advoquen per un canvi en el nostre model de consum.

Una d’aquestes veus és la d’Albert Vinyals. psicocreatiu i professor de psicologia del consum a ESCODI-UB i de psicologia social a la UAB. “Cal fer un consum conscient, que és una paraula que prefereixo a la de consum responsable, perquè no comporta culpabilitat”, diu Vinyals.

I recorda als consumidors: “Cada acte de compra que fem en el fons és un vot que dipositem diàriament, perquè estem dient en quin món volem viure: si volem més comerços de proximitat i donar feina a la gent del nostre entorn o si apostem per mà d’obra esclava o tipus de pràctiques més contaminants, per exemple. Però com que la conseqüència sol ser a llarg termini o a molta distància de quilòmetres, no en som prou conscients”.

És en aquest sentit que el professor de psicologia del consum a ESCODI-UB senyala que “cal un altre patró de consum”, la qual cosa pot semblar una utopia però “deixarà de ser-ho en la mesura que vagin canviant els valors del consumidor”. I, posa d’exemple alguns països del nord d’Europa, on ja avui ja hi ha més consciència en aquest sentit. – SANDRA BALAGUÉ.

Pots escoltar l’entrevista sencera a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *