Albert Bosch: “Tenim una visió molt consumista de la natura”

El convidat d’aquesta setmana a la secció ‘Gent amb Valors’ del programa ‘Valors a l’alça’ ha estat l’empresari i aventurer, Albert Bosch, que enguany ha estat pioner en participar al Rally París-Dakar amb un cotxe elèctric amb la voluntat de demostrar al món del motor que “les coses es poden fer d’una altra manera” i que “la competició, més enllà de l’espectacle, ha d’estar al servei de la societat”.

Bosch confessa en aquesta conversa que va ser durant l’aventura dels Set Cims, quan va pujar les muntanyes més altes del planeta, que es va adonar que “havia viscut molt de la natura, però no havia fet res per la natura” i que en “tenim una visió molt consumista”. I per això, poc després, durant la travessa de l’Antàrtida en solitari, va decidir “passar de la consciència al compromís”.

Malgrat en aquesta primera ocasió va haver d’abandonar a la tercera etapa del rally i s’està plantejant s’hi tornarà a córrer el 2016 o el 2017 perquè “la inversió i el risc és molt gran”, Bosch està convençut que “en cinc o deu anys hi haurà un canvi respecte els cotxes elèctrics a les ciutats” encara que en aquest moment el petroli marqui la indústria del motor i que a la indústria “li manqui un temps de maduració”.

Bosch ha demostrat diverses vegades el seu esperit aventurer. “Tenir reptes i il·lusions et fa sentir passió per la vida , et fa créixer i ser ordenat, però també has de pagar un preu”, confessa. I, encara que algunes de les seves fites puguin semblar temeràries, puntualitza: “Jo gestiono riscos, però no busco el risc, encara que crec que tot projecte ambiciós a la vida requereix assumir riscos”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *