Akiara presenta discursos de líders actuals per a joves inquiets

Els joves necessiten líders, i malgrat fa temps que es parla de certa crisi en aquest àmbit, en el món actual també es poden sentir alguns relats inspiradors. Amb la voluntat de facilitar la descoberta, l’accés i la lectura d’aquests discursos als adolescents, Akiara Books ha iniciat una nova col·lecció: “AKIPARLA: La força de la paraula”.

Inauguren aquesta proposta els discursos de Malala, del cap indígena Si’ahl, de la nena canadenca Severn Suzuki i de Pepe Mújica. L’editorial, però, no es limita a reproduir els discursos, els llibres es completen amb les “Claus del discurs”, pàgines on un expert comenta la figura de l’autor i el seu context, explica què fa que aquest discurs tingui força, i n’analitza els temes clau i les seves implicacions per al món d’avui.

Per exemple, el comentari del discurs de Malala acceptant el Premi Nobel de la Pau (2014) el fa Clara Fons Duocastella, sociòloga i directora de la revista Dialogal; el discurs de Si’ahl és interpretat pel filòsof Jordi Pigem; les paraules de Svern Suzuki són analitzades pel geòleg, naturalista i escriptor Alex Nogués; i, finalment, Dolors Camats, exdiputada del Parlament de Catalunya, comenta el discurs de l’expresident de l’Uruguai.

Aquests llibres estan pensats per a adolescents. “En aquesta edat es comencen a interessar pels problemes del món, per això els volem oferir discursos impactants de persones valentes que han denunciat injustícies i ho han donat tot per canviar el món. Aquests podrien ser els seus influencers”, comenta l’editora Inês Castel-Branco,

El 4 de desembre apareixen aquests primers títols de la col·lecció. Ho fan simultàniament en català, castellà i portuguès i acompanyats d’il·lustracions a dues tintes que ajuden a assaborir el text. Llibres carregats de paraules que han influït a molta gent, importants també per qui les ha dit, com s’han dit i on s’han pronunciat. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *