‘Aguas de venganza’: una novel·la que denuncia els morts a la frontera

Aguas de venjanza“No és possible que l’estat de dret es dilueixi a la frontera”, diu rotundament Miguel Pajares, autor d’Aguas de venganza (Editorial Alrevés), un thriller policíac que denuncia les morts de refugiats a les zones de frontera. L’autor coneix de ben a prop el tema, ja que a més d’escriptor Pajares és també el president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Així, ‘Aguas de venganza’ és una novel•la, però pretén ser a més una eina per a una finalitat major. “Això és el que pretenc, denunciar una situació molt greu”, diu Pajares. “El missatge que vull fer arribar és que cal abordar d’una manera totalment diferent el de les fronteres”, afirma.

En aquest sentit, recorda que “tot el que explico ha aparegut als mitjans – està basada en fets reals-, però és un tipus de notícia que s’oblida amb molta facilitat”. I afegeix: “Però al lector o la lectora no li serà tan fàcil oblidar aquests casos després de llegir la novel•la”.

Tema a part és el de l’acollida. “La societat d’acollida posa molts obstacles, especialment en forma de prejudicis”, diu Pajares. “La pregunta no és si els immigrants s’integren o no s’integren sinó si nosaltres som una societat acollidora o no. Ells ja han patit prou”, afegeix. – SANDRA BALAGUÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *