‘Agenda para profes en apuros’, solidaritat i organització a les aules

Foto-Tienda-1Dues mestres catalanes, la Carlota Hernández i l’Anna Palència, cansades de no trobar al mercat una agenda amb tots els elements necessaris per al dia a dia dels professors van decidir crear-se’n una de pròpia. “L’escola cada any ens dóna una agenda perquè els mestres necessitem documentar totes les activitats, però és molt bàsica i molt poc atractiva”, es queixa Palència.

“Per això, ara fa dos anys, vam decidir complementar-la segons les nostres necessitats: tutories, avaluacions, reunions, plantilles d’horaris…. i fer-la més atractiva. La vam fer amb powerpoint i la vam pujar al nostre blog d’internet (www.2profesenapuros.com). Aleshores, el nombre de descarregues va ser tan sorprenent que, amb l’ajuda de la il·lustradora Ana Martínez, vam decidir editar-la”, narra una de les promotores d’aquest projecte.

I així va néixer l’Agenda para profesores en apuros, una iniciativa de la qual ara està a punt de sortir-ne la segona edició, millorada seguint els consells dels usuaris. Si de la primera edició se’n van vendre més de 1000 exemplars en diversos idiomes, no esperen menys de la segona entrega, de la qual se n’han editat 1500 exemplars.

A més, aquesta iniciativa emprenedora i entusiasta, també compte amb una vessant solidària. En aquesta segona edició, un 10 per cent dels beneficis es destinaran al programa Aquí también de la ONG Ayuda en Acción, que dóna suport a la infància en risc d’exclusió social.

Aquesta agenda es pot adquirir bàsicament al blog 2profesenapuros, espai que rep unes 60.000 visites al mes, i on aquestes dues mestres entusiastes també hi pengen consells i activitats que es poden fer a l’aula. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *