Afavorint els vincles entre infants i gent gran

La residència d’avis i l’escola bressol de Seva, a Girona, han engegat un projecte pioner per crear vincles intergeneracionals entre els menuts i la gent gran. És tan senzill com ara que un cop per setmana, els infants i els avis es troben durant unes hores i interactuen entre ells. Aquestes trobades es fan més enllà de les dates tradicionals com la castanyada i el Nadal precisament perquè el que es busca és establir vincles entre les dues generacions que queden més allunyades per edat. Les trobades es fan en un jardí proper a l’escola bressol i la residència d’avis i allà, petits i grans interacciones i juguen plegats.

Per a la gent gran de Seva aquesta iniciativa els dona una nova vida i energia, a més de recuperar el seu rol d’avis. Pels infants suposa una oportunitat d’acostar-se a la vellesa i veure-la com una cosa natural, a banda de convertir els avis en els seus referents durant unes hores.

Segons van avançar a TV3, l’escola d’infermeria de Terrassa farà un estudi a partir d’aquesta experiència per tal d’analitzat els beneficis que aquest intercanvi pot tenir en infants i sobretot, en la gent gran.

El projecte de Seva segueix un model similar impulsat per la residència Providence Mount St Vincent de Seattle. En aquesta residència hi viuen uns 400 avis però cada dia hi reben la visita de nens i nenes que necessiten un lloc on estar-se després de l’escola mentre els seus pares encara estan treballant. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *