Adam Martín presenta ‘El nedador d’aigües obertes’

Comanegra acaba de publicar un nou volum de la seva petita col·lecció de relats basada en emocions. En aquest cas el periodista i escriptor Adam Martín és l’encarregat de signar una història –‘El nedador d’aigües obertes’– sobre la superació i la importància de sortir de les nostres zones de confort.

El protagonista d’aquest relat és el Nil, un actor mediocre al qual ja no li arriben feines. La seva dona l’ha deixat i ell entra en una espiral de pensaments autodestructius. De la mà d’en Walrus, un nedador expert que amaga un trauma familiar, en Nil aprendrà a nedar als quaranta-vuit anys, i pel camí també rebrà la lliçó més important de la seva vida.

El dur entrenador, a través del mar, com a metàfora de la vida, ensenya en Nil a prioritzar. Una  lliçó, que segons l’autor, tots hauríem de tenir present: “Avui en dia tenim molts fronts oberts i l’energia la perdem perquè no sabem concentrar-nos en una cosa i lluitar. De vegades cal, simplement, focalitzar, surar i deixar-se anar: fer una braçada i després una altra. Fins i tot, rendir-se puntualment també és una victòria a llarg termini”.

I és que a la vida, a diferència del món de l’esport, la victòria mai està garantida: “Amb l’esport si t’esforces millores els teus resultats, però amb la vida això no sempre passa. A la vida no tenim cap element per valorar la nostra evolució, però és evident que canviem i evolucionem”, adverteix Martín.

El periodista ha construït aquesta nou llibre basant-se, en certa mesura, en les seves pròpies vivències: “Per mi el mar és molt important i sempre que vull respirar m’hi apropo”. “A més, la natació és un esport que em permet fer meditació en moviment”, explica.

I, encara que el llibre té “una clara vocació perquè cada persona pugui aplicar-ho a la seva vida”, perquè tothom té el seu propi mar i les seves pròpies onades, l’escriptor de Tossa de Mar ens deixa un consell: “Si no tens il·lusió per fer les coses t’acabes convertint en un funcionari de la teva vida, però la vida no és trobar respostes, sinó buscar-les”. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *