Accions per garantir el dret a l’energia

Barcelona acollirà el II Congrés Català sobre la Pobresa Energètica que tindrà lloc els dies 8 i 9 de novembre al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants. Enguany, els diversos espais de debat i reflexió del congrés se centren en les causes que agreugen la problemàtica de la pobresa energètica i l’estat actual de la defensa dels drets energètics en l’àmbit local i europeu i pretén reflexionar i buscar solucions  per defensar l’accés de tota la població als subministraments bàsics.

I és que segons un estudi de 2017 de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques-Ivàlua, almenys 325.021 llars catalanes (un 11% del total) pateixen pobresa energètica.

La trobada se centrarà en la necessitat de reforçar i promoure accions per fer front a les causes que impedeixen el dret a accedir a l’energia, l’aigua i el gas per a part de la població.

A les xerrades es tractaran qüestions com el funcionament del sistema elèctric espanyol, el desconeixement de la ciutadania sobre com gestionar els seus subministraments, la falta de legislació a nivell estatal en aquest àmbit i el cost de l’energia, entre d’altres punts.

L’esdeveniment l’organitzen la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Ecoserveis; els ajuntaments de SabadellBadalona i Barcelona i institucions com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Associació  Catalana de Municipis.

El 1r Congrés Català de Pobresa Energètica es va celebrar l’any 2016 a Sabadell i va reunir 400 persones i 80 ponents d’àmbit nacional i internacional. – J. Vives

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *