‘Cosir i estrenar’, un projecte de reciclatge i incersió laboral

cosir i estrenarReben roba de fàbrica de conegudes marques, que no la poden posar a la venda perquè tenen algunes petites tares. El que fan és triar la que està en millors condicions i fer combinacions de la roba per posar en capses. I, aleshores, cada capsa es posa a la venda juntament amb un kit de costura. Es tracta d’un projecte amb valors que porta per nom “Cosir i Estrenar”

L’entitat que ha ideat aquesta iniciativa és el Molí d’en Puigverd. El portaveu d’aquesta entitat, Bernardo Muñoz, explica que, a més, la iniciativa dóna feina a persones amb malalties mentals. “No deixa de ser una paradoxa que, d’un material del qual no se’n sabia què fer, ara no només se’n doni un ús, sinó que a més doni feina a persones amb malalties mentals, un col·lectiu amb dificultats per inserir-se al món laboral”.

I és que, segons el portaveu d’El Molí d’en Puigverd, “reparar aquesta roba surt més car que tornar-la a fabricar nova”. És per aquest motiu que se’ls va acudir de dur a terme aquesta iniciativa. Així, quan els arriba la roba, aquesta passa tot un seguit de classificacions abans d’anar a cada capsa. “Els nostres treballadors la classifiquen primer per talla, però després també per tipus de tara, per família de producte, etc”. Al final, assegura, “no hi ha dues capses que siguin iguals”.

Les capses de roba, completament sorpresa, tenen un preu màxim de 15 euros i es poden comprar en diferents establiments i també per internet. N’hi ha de dona, d’home, per a nens i per a nadons. – SANDRA BALAGUÉ.

Escolta l’entrevista a Bernardo Muñoz de “Cosir i estrenar”:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *