Xavi Rossinyol: “Estem davant d’un drama terrible, però la gent no surt al carrer”

casa nostra casa vostraHa nascut una nova plataforma de pressió ciutadana amb un nom molt explícit: Casa nostra, casa vostra. El seu objectiu és canviar les polítiques de les institucions cap a les persones immigrants i molt especialment aquelles que es juguen la vida cada dia al mar Mediterrani amb la voluntat d’arribar a Europa.

El periodista Xavi Rossinyol, portaveu d’aquesta plataforma que agrupa centenars d’entitats, lamenta: “Estem davant d’un drama terrible: 5000 persones mortes o desaparegudes al mar Mediterrani. I això no ha fet que la ciutadania, en termes generals, surti al carrer i exigeixi unes altres polítiques. I això que no és un drama natural, sinó una conseqüència directa d’unes polítiques determinades”.

Segons ell, la pressió social és l’única via per provocar un canvi en aquesta situació. “Aprofitem qualsevol trobada amb les persones que ens envolten per fer-los constar la nostra consternació davant del que està succeint, perquè només així aconseguirem contribuir a augmentar la massa social que volem que es mobilitzi el proper 18 de febrer a Barcelona, dia en què esperem que tingui lloc la manifestació més gran que s’hagi fet mai a Europa en favor de les persones refugiades”.

Aquesta manifestació serà l’acte central de la campanya, però no l’únic, també tenen previst un concert l’11 de febrer al Palau Sant Jordi. Està previst que sigui un gran espectacle dirigit per La Fura dels Baus i que comptarà amb les actuacions de més de 40 personalitats del món de la música i les arts escèniques. Ja han confirmat la seva assistència: Lluís Llach, Manolo García, Macaco o Sílvia Pérez Cruz, entre altres.

“Es tracta d’un concert de primera línia però que serà quelcom que anirà més enllà d’un concert. Nosaltres li diem la Nit de Benvinguda a les Persones Refugiades”. “Hem de vendre moltíssimes entrades perquè tots els diners que es recaptin aniran destinats a organitzacions de casa nostra que treballen pels refugiats”, explica Rossinyol.

Altres accions previstes des de Casa nostra, casa vostra són exposicions per les escoles o una docusèrie per TV3 que s’emetrà, previsiblement, també el febrer. Això i la recollida de signatures del seu manifest principal, perquè “quan acabem la campanya volem anar al Parlament de Catalunya amb totes les signatures recollides a casanostracasavostra.cat”. – SANDRA BALAGUÉ.

Pots escoltar l’entrevista sencera a Xavi Rossinyol a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *