85 milions d’infants necessiten ajuda humanitària urgent

Fan falta 3600 milions de dòlars (2.920 milions d’euros) per poder proporcionar assistència humanitària als infants que viuen en països en situació d’emergència. Aquesta és la conclusió de l’informe Acció Humanitària per a la Infància 2018 que acaba de presentar Unicef, i que reclama aquests diners per proporcionar accés a aigua potable, nutrició, educació, salut i protecció als infants de 51 països.

Segons l’informe, un de cada quatre infants viu en un país afectat per conflictes o desastres naturals. En total, són més de 48 milions d’infants els que viuen en situació d’emergència, i els primers a patir la manca d’aigua i aliments, el no poder anar a l’escola o no tenir accés a atenció mèdica. Un 84% dels diners que demana Unicef – 3.015 milions de dòlars, és a dir, 2.446 milions d’euros – es volen destinar a treballar precisament en països afectats per crisis humanitàries derivades de la violència i el conflicte.

Conflictes com els d’Iraq, Nigèria, República Democràtica del Congo, Sudan del Sud, Síria i Iemen, entre altres, continuen complicant-se i portant noves onades de violència, desplaçaments i alteració de la vida dels infants.  Infants com l’Abuk Garang, de Sudan del Sud, que explica que només menja de nit ja que ”pel dematí no podem cuinar perquè hem de fer un llarg camí per recollir aigua”. O en Luc, de 12 anys, que com molts infants a la República Democràtica del Congo, va ser reclutat per un grup armat del qual va aconseguir escapar després de patir abusos. Aquests són alguns dels testimonis que ha recollit Unicef, que denuncia la indiferència vers els infants que mostren les parts involucrades en conflictes.

“Els infants són els més vulnerables quan els conflictes o els desastres causen el col·lapse de serveis essencials com l’atenció sanitària, l’aigua i el sanejament. Si la comunitat internacional no pren mesures urgents per protegir i proporcionar assistència vital a aquests infants, s’enfronten a un futur cada vegada més fosc”, adverteix el director de programes d’emergència d’UNICEF, Manuel Fontaine.

Educació pels infants sirians

La partida més gran de la crida d’UNICEF d’aquest any és pels infants i les seves famílies atrapats al conflicte de Síria. L’entitat demana gairebé 1.300 milions de dòlars per donar suport a 6,9 milions d’infants que estan dins del país com a refugiats als països veïns.

“Síria era un país amb uns sistemes educatiu i sanitari modèlics. A punt d’entrar en el vuitè any de conflicte, he vist infants desplaçats, alguns malnodrits, sense poder anar a l’escola… Els infants de Síria només volen tenir una infància normal i poder accedir a una educació que els permeti tenir un futur digne. Quan els preguntes què necessiten, demanen educació”, explica el representant d’UNICEF a Síria, Fran Equiza. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *