3.400 tortells de Reis reivindicaran aquest any #ningúdormintalcarrer

Aquest any, els tradicionals tortells de Reis permetran obrir portes per a les persones sense llar. El Gremi de Flequers de Barcelona i Arrels Fundació llancen enguany una acció per sensibilitzar sobre la problemàtica del sensellarisme.

De tots els tortells de Reis que els establiments vendran aquest any, més de 3.400 inclouran un clauer de fusta fet artesanalment per persones que viuen o han viscut al carrer i que porta inscrita la reivindicació #ningúdormintalcarrer.

En total, participaran d’aquesta iniciativa 38 establiments que pertanyen a 11 empreses diferents i que s’ubiquen a sis municipis catalans: Barcelona, Castelldefels, L’Hospitalet de Llobregat, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Els forns que s’han sumat a la campanya destinaran 1 euro per cada tortell a benefici d’Arrels.

L’acció l’ha articulat el Gremi de Flequers, format per uns 300 agremiats que representen uns 1.200 establiments de venda a Barcelona. L’acció forma part de la campanya d’Arrels Ningú sense clau, que juga amb la metàfora d’una clau i amb la idea de què significa per a les persones que viuen al carrer no tenir-ne una.

La campanya posa l’accent en el fet que tothom té la possibilitat i la responsabilitat de contribuir a aquest canvi i demana la implicació ciutadana per fer possible el repte #ningúdormintalcarrer. Allotjar una persona una nit, amb el seguiment social que la persona necessita té un cost d’uns 22 euros. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *